Stel niet vervolgd voor wietkweek

IEPER (B) – Een stel uit het Belgische Ieper dat zelf wiet was gaan kweken om uit de geldzorgen te komen, hoeft niet te gaan zitten. De maakt het Belgische Openbaar Ministerie bekend vandaag.

De rechter was bijzonder mild voor het stelletje dat op zolder een wietplantage met tweehonderd planten had. Volgens het Openbaar Ministerie werd er in totaal vier kilogram wiet verkocht. “Jullie krijgen de gunst van de opschorting. Dat wil zeggen dat ik de zeer ernstige feiten wel bewezen acht, maar dat ik jullie er geen straf voor zal opleggen. Ik heb rekening gehouden met de positieve elementen die in jullie voordeel spelen: jullie zijn geen gebruikers, hebben een stabiel gezin met twee kinderen en hebben vast werk. Weet dat ik jullie hier nooit meer wil zien.”

De correctionele rechter sprak wel een bijzondere verbeurdverklaring van 9.000 euro uit, het vermogen dat hij denkt dat de 37-jarige V. en zijn 36-jarige vriendin C. bij elkaar sprokkelden. De Belgen riskeerden een jaar cel. “Ons zie je hier nooit meer terug”, zeiden ze op de vorige zitting al.

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Wapwinkel.nl
Pin It

Reageren niet mogelijk.